2012-10-25

Torsdag 25 oktober @ The Villa, Möllergate 23
Öppettider: 23-03

Lineup

Main Room:
Kamelkollektivet feat Håkan Werling
Karl Johan
Grounded Blix

Sweat Shop:
Fred White
Oskar E

Liveart:
Kaj Dyrvold

Videomapping:
Hightech Nomads

Kamelkollektivet feat Håkan Werling
Kamelerna Love & David har levererat kameldrev i Oslo under flera år och bidragit till att Tigerstaden fått uppleva klubbar och dansgolv som inte funnits tidigare. Jazzmusikern Håkan Werling som bor utanför Arvika, tillika pappa till Love, spelar saxofon när hans son spelar skivor.  En fantastisk korsbefruktning över alla gränser där allt är tillåtet.


http://www.kamelkollektivet.com

Fred White
En av skaparna bakom Arvikafestivalen. Har nyligen startat upp sin egna label Drevkollektivet där han släpper mestadels sitt eget material men även samarbeten och musik med andra artister. Fred har under 20 år spelat frekvent
över hela Europa på klubbar och festivaler.


http://www.fredwhite.se

Karl Johan
Arvikasonen och multiinstrumentalist som hittat rätt i progressive housens bakgård. Med mängder av släpp på labels som Baroque, Plastik Park som resulterat
i höga listplacering på Beatport.

https://www.facebook.com/karljohanmusic

Grounded Blix
Ljudkonstnär som andas och lever musik. Gjorde sitt första släpp på The Sound Of Arvika. Musik som binder ihop house och techno på sitt egna stilfulla och skitiga sätt. Ett intressant och annorlunda sound har fötts. Herr Blix kommer att spela live.


http://www.soundcloud.com/groundedblix

Oskar E
Arvikasonen som flyttad till Oslo för några år sedan. Har spelat skivor i många år på fester klubbar runt om i Sverige. Börjar dyka upp lite här och där bakom spakarna på klubbar i Oslo. Oskar gillar att gå djupt, haiiiij.


https://www.facebook.com/oskaremusik

Kaj Dyrvold
Konst och musik går hand i hand, oskiljaktiga och ansluten via rytm, harmonier, nyanser, kontraster, tempo och timing. Det består i att berätta, fråga och påverka. I live målningen pendlar Kaj mellan impulsiv dans och attacker mot duken i en annan värld, alltid inspirerad av musiken, atmosfären och omgivningen. Där konst och musik har en intim kärlekshistoria. Konst skapas live för publik i ögonblicket.

http://www.kajdyrvold.com